Dit valg af gaming-udstyr er ikke uden betydning

Dit valg af gaming-udstyr er ikke uden betydning

Gaming er blevet en enormt populær beskæftigelse, og fortsat flere slutter sig over tid til dyrkelsen af computerspil på forskellige planer. Det er ikke kun unge, men folk i alle aldre – alt afhængig af hvad spil der spilles. Gaming er dermed blevet en hel kultur i sig selv og i takt med udbredelsen af denne, er der kommet flere muligheder til, hvad angår gaming-udstyr. Det kan være svært at finde hoved og hale i de mange muligheder, men hvad end du er ny eller erfaren i gaming-verdenen, er det bestemt ikke uden betydning hvilket udstyr du vælger, hvis du vil have den bedste gaming-oplevelse.

En ny sportsgren

Hvis du interesserer dig for gaming eller selv dyrker gaming, er begrebet ’e-sport’ med garanti ikke fremmet for dig. Termen har fyldt en del på dagsordenen over især det seneste år, hvor e-sport især i kraft af TV transmitteringer af e-sportsevents efterhånden er blevet en anerkendt, ny sportsgren. At e-sport kan anerkendes som en faktisk sportsgren og dyrkes på konkurrenceniveau taler for gaming som noget større og mere kompliceret end blot en tidsfordrivende hobby, som dyrkes på teenageværelser, hvilket ellers har været en udbredt opfattelse hidtil. Gaming er en særlig disciplin, som kræver særlige evner og særligt udstyr. Selvom man som individ kan være dygtig til et særligt computerspil, kræver det det rette udstyr at få det maksimale udbytte af det givne spil. Og det er det som denne artikel handler om.

Mus og tastatur

Gamerens vigtigste redskaber er unægteligt mus og tastatur. Derfor er det som oftest også netop dette, der prioriteres højest, når gaming-udstyret skal opdateres. Er du erfaren gamer, ved du, at en computermus ikke bare er en computermus, og at tasterne på et tastatur gerne skal kunne andet og mere end blot at skrive bogstaver i et word dokument. Der findes eksempelvis computer-mus særligt skabt til højre og venstre hånd, ligesom der findes tastaturer med særlige gaming-knapper, som giver dig mulighed for at programmere de enkelte taster på tastaturet, så de stemmer overens med dine egne gaming-præferencer.

 

Der er nok mange som ikke er enige med mig, og som mener at det er selve computeren der er vigtigst. Det er det til dels også, men du kan have en nok så hurtig computer – hvis ikke du har en ordentlig mus, så er computeren værdiløs når det kommer til gaming.

Øvrigt udstyr til gaming

Gaming-udstyr omfatter meget mere end blot mus og tastatur, selvom de fleste gamere formentlig ville være enige i, at disse to redskaber er de vigtigste og mest afgørende. Men eksempelvis også et godt headset, musemåtter og sågar en gaming-stol er vigtige redskaber for enhver dedikeret gamer, som bruger lang tid af gangen foran skærmen.

Spiller du blot computerspil fra tid til anden, er disse former for tilbehør måske ikke alfa og omega, men dyrker du gaming som en seriøs hobby eller måske ligefrem på professionelt plan, er det svært at undvære disse former for udstyr.

 

Gaming er ikke en sport hvor du bare køber et par sko og lidt tøj, og så kan du løbe på banen. Nej det er en dyr hobby, som nemt kan koste 15-20.000 kr. for at komme i gang. Men det er alle pengene værd 😊